All Activities / 3.2. Lobbying strategies specific to consumer associations

3.2. Lobbying strategies specific to consumer associations

GHID DE AVOCAȚĂ ȘI DE LUCRARE PENTRU ASOCIAȚIILE DE CONSUMATORI

CUPRINS

1. INTRODUCERE

2. Strategii de lobby și advocacy

3. 10 strategii

Pasul 1 Determinați obiectivele asociației dvs.

Pasul 2. Definiți grupul țintă

Pasul 3. Alegeți obiectivele de lobby și advocacy și stabiliți-vă obiectivele

Pasul 4. Identificați factorii de decizie și factorii de decizie

Pasul 5. Pregătiți-vă instituția pentru lobby și advocacy

Pasul 6. Identificați alte părți interesate

Pasul 7. Verificați dacă este posibilă activități de lobby și advocacy

Pasul 8. Elaborați planul de acțiune pentru lobby și advocacy

Pasul 9. Extindeți-vă planul de lobby și advocacy

Pasul 10. Asigurați-vă că vă gestionați, evaluați și gestionați activitățile

4. Rezultate

5. Resurse

La Congresul Statelor Unite:

Consumatorii, prin definiție, ne includ pe toți. Acestea sunt cel mai mare grup economic din economie, afectate și afectate de aproape fiecare decizie economică publică și privată. Două treimi din toate cheltuielile economice sunt efectuate de consumatori. Dar ele sunt singurul grup important din economie care nu este organizat eficient, ale cărui opinii nu sunt adesea ascultate.

 

La Congresul Statelor Unite:

 

Consumatorii, prin definiție, ne includ pe toți. Acestea sunt cel mai mare grup economic din economie, influențând și afectate de aproape fiecare decizie economică publică și privată. Două treimi din toate cheltuielile din economie sunt efectuate de consumatori. Cu toate acestea, acestea sunt doar un grup important în economie, ale cărui opinii nu se aud deoarece nu sunt organizate.

 

 

John F. Kennedy

 Autentificare

 

Metodele și instrumentele utilizate în acest ghid pot funcționa sau nu în funcție de conținut și situații. În unele situații sau locuri, este posibil să aveți limite, uneori din punct de vedere politic sau în alte locuri, datorită naturii instituției dvs. în ceea ce privește dialogul. Unele probleme pot fi rezolvate mult mai ușor cu dialoguri personale sau relații strânse în unele țări și probleme private. În acest moment, este important să vă creați propriile concepte strategice despre lobby. În acest caz, rezultate mai eficiente pot fi obținute cu o analiză atentă.

 

În același timp, nu este foarte posibil pentru tine să îți atingi toate obiectivele pe care ți le-ai propus ca asociație simultan. A fi conștient de acest lucru vă va reduce dezamăgirile și vă va împiedica căderea motivației. Tu singur nu ai putere și nu ești cel care ia decizii. Este important să discutați toate acestea în mod deschis cu participanții dvs. De asemenea, este important să stabiliți obiective realiste. În cele din urmă, factorii de decizie vor sta în sfera dvs. de influență. Cu toate acestea, jucând jocul mai inteligent, veți obține mai mult spațiu.

 

Cea mai importantă limitare a lobby-ului este că adesea necesită compromisuri. Acest lucru se va întâmpla și mai des, mai ales atunci când se aplică principiul câștig-câștig în loc de câștig-pierdere.

Un avantaj al lobby-ului este că atunci când oferiți alternative și soluții posibile, acesta poate fi realizat renunțând la unele argumente fără a reprezenta o amenințare pentru factorii de decizie.

Un lobby bun necesită consens

Capitolul 2.

Strategii de lobby și advocacy

Lobby-ul eficient și advocacy necesită o strategie. Oamenii care își realizează responsabilitățile și se prezintă pentru ceva își pun adesea următoarele întrebări;

De ce facem această activitate?

De ce vizăm acești factori de decizie?

Acestea vor fi urmate de următoarea întrebare;

Contribuie la atingerea obiectivelor noastre?

Poate fi folosit pentru a intra în toate acestea pentru a obține o strategie clară (cu mass-media, cu subiectul zilei), pentru a fi mai eficient și preventiv fără distrageri.

Pentru a stabili o strategie de lobby și advocacy, personalul organizațiilor de consumatori utilizează un plan.

Un plan de proiect bun le permite oamenilor să desfășoare mai multe activități fără a fi distrase și le permite să facă rețea și să comunice cu ceilalți din interiorul și din afara organizației. Utilizarea planului de proiect va conduce la situații mai bune și va contribui la o mai eficientă coordonare a lobby-ului și a advocacy-ului.

10 pași pentru a dezvolta strategii eficiente de lobby și advocacy și planul de proiect

 Pasul 1. Identificați obiectivele asociației dvs., inclusiv coalițiile de rețea și de programe

Care este misiunea rețelei organizației dvs. sau a partenerului sau părților interesate, a coaliției cu care colaborați?

Care sunt obiectivele tale? Pe termen scurt, pe termen mediu? Termen lung)

Cine sunt grupurile dvs. țintă?

Pasul 2 Definiți grupul dvs. țintă, pentru cine îl veți face

Descrieți percepțiile și interesele participanților dvs. Efectuarea de informații detaliate și cercetarea consumatorilor. Cercetarea situației actuale, grupul țintă are nevoie de sprijinul dvs., activitățile dvs. dau roade?

Pasul 3 Alegeți obiectivele de lobby și advocacy și stabiliți-vă obiectivele

Stabiliți obiectivele și obiectivele dvs. detaliate de lobby SWOT / SMART. f între îngrijorare și domeniul de interes